tisdag 24 juni 2008

Slottskatt





Vi blev lotsade bland en mängd olika växter - en del väl förtrogna för mig, och en del nya, också. Älgört är så tjusig, och påminner om fläder, och den tillhör rosväxterna! På Gotland (där den är ymnigt förekommande) gör man en dryck av den, som smakar intressant. Ledaren hade försökt sig på detta, men var inte alls nöjd med sitt resultat. Björnbär och hallon identifierar man genom att titta på bladens undersida. Hallon har vit och björnbär har grön... men personligen tycker jag att de är lätta att skilja på även från ovan. När man ser kråkklöver SKA man få en association... till humleblomster. Men skillnaden är att humleblomsterns blommor hänger.








Snart kommer slottskatten... Medan vår ledare höll på att berätta om en växt, dök en intressant röd katt upp, och både jag och den andra tjejen flyttade omedelbart uppmärksamheten till den trevliga katten. "Jaha, så intressant var den här växten...", sa ledaren med ett lite förläget leende.








Här är skogens mest bedårande små prinsessor... ekorrbär och skogsstjärna (foto Keri, Mondschnee)... de heter egentligen Mondschnee och Månsnö, och de ska på bal ikväll, i jaktslottet... Men vi fick nöja oss med att titta på deras klänningar, (eftersom blommorna hade vissnat), alltid något...

Inga kommentarer: