tisdag 31 mars 2009

Äggvägg


Jag tror på lila som påskfärg i år.


Jag minns en påsk när jag och min bror tog oss ner till Berlin. Min kompis slöt an ganska snart. Vi bodde i Mrochens (min tidigare au-pairfamiljs) lägenhet, för de var bortresta. Tämligen omgående lyckades en av oss dra ner ett jättelikt Waschbecken (tvättställ) så att det splittrades i tusen bitar - små och stora. Som tur var fanns det Waschbecken till Sonderangebot runt hörnet, i samma storlek! Varje gång vi gick ut fick var och en ta några Waschbeckendelar för att lägga i soporna någonstans på vägen. Den stora porslinshögen minskade på så vis, och försvann slutligen.

En av dagarna - som naturligtvis började med att grabba tag i en rejäl porslinsbit - gjorde vi något lite udda, som min bror hade hittat på. Jo, det skulle bli "enklavvandring". Sagt och gjort, vi begav oss till södra delen av dåvarande Västberlin (detta var långt före "der Mauerfall"), och tog oss in i en ganska lång, lite läskig flaskhals, muren "tryckte på" från båda sidor. Vi traskade och traskade (i gåsmarsch faktiskt), och kom slutligen ut i "friheten", till enklaven. Där var det trevligt - inte bara som kontrast till flaskhalsen. Vi valde ut ett fik och satt där ett bra tag och myste över kaffekopparna medan solen sken vänt.

Vad jag minns hade vi strålande sol alla tre dagar, så vi promenerade mycket, bl a i Grunewald. Där låg folk och solade nakna. Lite smått generad gjorde en av oss de andra uppmärksamma på att det på marken låg rätt många lila påskägg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag undrar vem som ar en av oss.

rosenkugel sa...

Ja, vem kan det vara tro...