tisdag 13 april 2010

Fotomässa 2010

Vilken härlig dag! Det soliga vädret med ljumma vindar... den röda cykeln som vilar helt lätt mot den stora blomkrukan... kanske bara för en kortare stund? Är månne ägaren endast inne en kortare, svepande sväng på Fotomässan... för att sen ta sig en härligt munter cykeltur - ut i den vaknande naturen!

Kameror, kameror överallt! Här kunde man även prova dem.

Det som kändes mest intressant var dock en kilometer bilder, tagna av kända och okända. Fågelfotografen Brutus Östlings foton fick mycket av vår uppmärksamhet, men det som var alldeles särskilt kul för mig var alla Göteborgsfoton, en hel del tagna på riktigt finurliga och intresseväckande sätt. Bilderna var från projektet Mitt Göteborg som arrangerades av Fotomässan. Av bilderna som hade skickats in, hade ca 300 bidrag vaskats fram för att ställas ut.

Det var så roligt att se de välkända platserna i staden ur nya vinklar - på lite mer spännande sätt. Även kul att se de motiv man själv valt - fast foton tagna med lite vassare utrustning.

Likt den röda cykelns ägare (om mina fantasier stämde) blev vi inte alltför långvariga inne i mässlokalen. Solen och en promenad genom Trädgårdsföreningen lockade... kolla lite på de klibbiga, svällande kastanjeknopparna, sen inta plats på Rosenkaféet med en god kopp kaffe.

Egna bidrag till Mitt Göteborg (fast ej inskickade): Första utefikan, Esperantoplatsen.


Avkopplande för både folk och fåglar: Bel Parc.

Inga kommentarer: